pondelok 1. júna 2015

Poďte na dreziny alebo Niečo o detských snoch...



     Spomínate si ešte na svoje detské roky?  A na sny, ktoré ste vtedy mali? A viete spočítať, koľko z nich sa vám splnilo?  

     Ja som svoje detstvo prežila neďaleko železnice. Bola to taká miestna lokálka, po ktorej prešlo zopár vlakov za deň. Ale občas sa na koľajniciach zjavila drezina a to bolo niečo úplne iné!  Viete, sú to také malé špeciálne „vozidlá“, ktoré sú určené na kontrolu alebo opravu železničnej trate. Pre nás deti bol prechod dreziny špeciálnou udalosťou, vždy sme pribehli čo najbližšie a obzerali si ju. Väčšina z nás snívala o tom, aké by to bolo úžasné, keby sme sa na nej mohli povoziť. 
     Ale to už bolo dávno a ja som na ten sen o jazde na drezine úplne zabudla. Naplnil sa o pár desaťročí neskôr, ale že tú drezinu budem poháňať vlastnými nohami niekoľko kilometrov, to by mi nikdy nenapadlo... Zdá sa vám to ťažké? Vôbec nie!  Jedná sa o špeciálne upravené dreziny, ktoré majú dve cyklistické sedadlá aj s pedálmi.  No a vašou úlohou je šliapať do pedálov, aby ste sa presunuli  do cieľa. Jednoduché :)


     Takýto zaujímavý výlet môžete absolvovať  v Rakúsku medzi mestečkami Ernstbrunn a Asparn an der Zaya, kam sa dostanete za cca 2 hodiny z Bratislavy. Každá drezina je štvormiestna, okrem dvoch cyklistických sedadiel sú tu dve klasické pre tých, ktorí vás budú povzbudzovať :)

Mapka trasy
     Dĺžka tejto trasy je 12,7 km, závisí len od vás ako dlho vám to bude trvať. Väčšina to zvládne za 1,5 hod. (čistého času). Na trati je aj jedno stúpanie, ale nie je to nič krkolomné, čo by nezvládol aj bežný cyklista. V polovici trate je bufet, takpovediac “povinná zastávka“ , ktorú využije a ocení určite každý.  A ak ste doteraz bicyklovali, tak tu sa môžete vymeniť so spolucestujúcimi. 

Bufet pre posilnenie sa, aby ste vládali ďalej :)

     Inak  si popri jazde môžete užívať prírodu, po ceste je len jedna dedinka. 


     Doobeda sa jazdí z Ernstbrunnu do Asparnu, poobede naopak.  Ak vám stačí jedna jazda, na spiatočnú cestu môžete využiť taxík alebo autobus. 
     Niekedy sem prídu aj väčšie skupiny, aby si užili spoločnú zábavu :)
     

     A tu je cieľ:


     Je to skvelý výlet, ktorý  poteší  všetky vekové kategórie. Tak čo, vyskúšate si to aj vy?  

     Plniť si detské sny je paráda. Aj vy máte nejaký, ktorý ešte čaká na realizáciu?


P.S. Ak by ste mali o takýto výlet záujem, je potrebné sa aspoň niekoľko dní vopred objednať e-mailom alebo telefonicky. Bližšie informácie nájdete na stránke:

 
 
   
 
 

 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára